Vissen

Wat is het relaxt vissen in de Delta. Voor elke sportvisser zijn er prachtige visgebieden. Er zijn talloze rivieren, beken, watergangen en plassen waar je je hengel uit kunt werpen en dagen aan een stuk kunt genieten van de natuur, rust en stilte. Natuurlijk vang je er ook de mooiste karpers, snoeken en snoekbaarzen. Liever zeevissen? Er liggen kilometers strand en dijk voor je klaar waar je tijdens het vissen een weids uitzicht en het geluid van de golven gratis cadeau krijgt. Je kunt o.a. goed vissen op kabeljauw, tong, wijting en zeebaars.

Liever het water op? Er zijn volop faciliteiten om je boot makkelijk op het water te krijgen. En heb je zin in een gezellig visuitje, dan zijn er ook talloze bootcharters voorhanden. Ook kun je aanhaken tijdens een van de opstapdagen voor een gezellig dagje vissen op, bijvoorbeeld, de Noordzee, Oosterschelde of Westerschelde.

Visstekken
Waar vind je de beste visstekken in de Delta? De Visplanner helpt je op weg.

Overzicht visstekken in de Delta

Faciliteiten
Op zoek naar een trailerhelling, hengelsportwinkel, aangepaste visstek, visbootverhuur, zee-aas of andere essentiƫle zaken voor je vistrip? Op de site van De Visplanner vind je een handige kaart met een overzicht van alles wat je als sportvisser maar nodig hebt.

Overzichtskaart sportvisbenodigdheden

Vergunningen
Waar mag je met welke vergunning vissen in de Delta? Er gelden verschillende regels voor zoet, zout, binnenwater, zee, kustwater. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een handig online overzicht van de regels en voorwaarden zodat iedereen goed op de hoogte is en lekker kan gaan vissen.

Gedragscode Zeehengelsport
De georganiseerde sportvisserij heeft een gedragscode voor de zeehengelsport. Er staat onder andere in hoe je respectvol met gevangen vis omgaat, hoe je je milieubewust kunt gedragen (afval mee naar huis, zuinig met lood) en dat je rekening dient te houden met andere gebruikers van het water. Download de gedragscode op sportvisserijzwn.nl.

Zelf aas of wormen spitten
Met een VISpas, zeeVISpas of wormenspitvergunning mag je zeeaas spitten op de daarvoor aangewezen spitvakken rondom de Ooster- en Westerschelde.

Meer over de Vispas en vergunningen

SportvisserREISgids Zeeland
Ga op visvakantie naar de Delta. Het hele gebied biedt de mooiste vismogelijkheden, maar speciaal voor Zeeland is er een SportvisserREISgids. Deze informatieve gids bevat alle ruim 70 Zeeuwe topstekken. Ook vind je hierin alle charterschepen, trailerhellingen en vissoorten en staat het bomvol met vistips voor het vissen in de Zeeuwse zoute wateren. De SportvisserREISgids Zeeland kun je bestellen in de webwinkel van Sportvisserij Zuidwest Nederland.