Westerschelde

De Westerschelde is de enige zeetak in de Delta met een open verbinding naar zee.
Jaarlijks varen er ruim 150.000 grote vrachtschepen over de Westerschelde. Het is daarmee een van de drukst bevaren wateren ter wereld. In dit gebied zijn grote getijdenverschillen en er zijn veel zandplaten. Voor de beginnende watersporter is dit een uitdagend gebied.
Er gelden ook extra regels voor schepen tot 12 meter, zij moeten onder andere zoveel mogelijk buiten de vaargeulen blijven.

Stadscentrum Vlissingen

Vlissingen is een levendige badplaats waarbij de boule- vard het belangrijkste deel van de stad is.
De boulevard is namelijk de langste van Nederland waarbij je de voorbij varende schepen bijna kunt aanraken.
Naast de geweldige ligging aan zee kent Vlissingen ook veel gezellige strandpaviljoens en een afwisselend uitgaansleven.

Stegentocht

Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante tocht van twee uur (langer en uitgebreider kan ook) en ontdek de stad van haar geheime kant…
Als historische (VOC) stad is Middelburg erg geliefd.

Middelburg kent oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden. Tijdens de tocht ga je dat zelf ontdekken. Je waant je een paar eeuwen terug en maakt kennis op een manier zoals je Middelburg nog nooit hebt gezien.

Halverwege wordt de tocht onderbroken voor een drankje. Een rondje van de Stegenman natuurlijk!

Gids, kenner, de Middelburgse Stegenman, maar bovenal enter- tainer die zichzelf niet al te serieus neemt (maar jou natuurlijk wel!) , Hans neemt je mee door Middelburg en laat je de stad van een andere kant zien. Een stadswandeling, maar dan zo anders! Echt een leuk uitje! info@stegentochtenmiddelburg.nl.

 

Fietsen over dijkjes in Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is de ideale omgeving om op de fiets te stappen en op ontdekking uit te gaan. Je vindt er een lieflijk landschap met kleine poldertjes, bloemendijken, natte natuurgebieden en dorpjes alsof ze van een schilderij komen. Fiets bijvoorbeeld eens naar Nisse, door veel mensen gezien als het mooiste dorp van Zeeland. Onderweg fiets je langs de hagen en boomgaar- den. Kom daarna heerlijk bij in de schaduw van de bomen op het kerkplein.

Kasteel Hellenburg

Op deze plek vind je de fundamenten van het voor- malige kasteel Hellenburg uit 1400. Dit moet vroeger een indrukwekkend kasteel zijn geweest, maar is waarschijnlijk bij een stormvloed in 1477 verdwenen. Met de gevonden stenen zijn de fundamenten opgemetseld. Dit geeft een goed beeld van de afmetingen van een middeleeuws kasteel met donjon (woon- toren) en voorburcht.

Oyster 44

OYESTER44 Maritime Vodka is in 2017 gelanceerd door Chris Liebau uit passie voor de Zeeuwse kust en de Oosterschel- de. Het is een gastronomische vodka met veel smaak die speciaal is ontwikkeld om te combineren met vis, schaal- en schelpdieren. De vodka heeft meerdere prijzen gewonnen

in het buitenland en is ook een perfecte basis voor een mix met tonic, cassis, of ginger beer. Aan de vodka worden een distillaat van oesters van De Oesterij uit Yerseke, Ooster- scheldewater en infusies van lokale aardappels en botanicals toegevoegd.

Dit voorjaar zijn de OYESTER Hard Seltzers in aantrekke- lijke blikjes gelanceerd: dit is een bruisend mineraalwater met een frisse fruitsmaak, 4% alcohol, heel weinig calorieën en hebben als lokaal element een snufje zeezout van de Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse. De perfecte zomerdrank deze zomer!

Verkoopinformatie: chris@oyester.nl | tel. 06 150 85 984

Stijlvol Cadzand-Bad

Voor een dagje wellbeing ga je naar Cadzand-Bad,
de grootste badplaats van West-Zeeuws-Vlaanderen met een stijlvolle sfeer. Cadzand heeft de officiële Badstatus toegekend gekregen omdat de kwaliteit van de stranden en het zeewater bijdragen aan de gezondheid. Je kunt er genieten van verschil- lende wellnessvoorzieningen, zee, strand, duinen en de gezellige winkels en terrasjes. In Cadzand kun je ook aanmeren in de gloednieuwe jachthaven waar ook de Blauwe Vlag wappert!

Verdronken land van Seaftinghe

3500 hectare zeldzame Nederlandse wildernis in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Een niemandsland vol slikken, schorren en geulen. Oftewel: een unieke wilderniservaring! Vanwege het verraderlijke tij mag je niet zomaar overal in je eentje erop uit trekken, maar gelukkig zijn er ervaren gidsen die jou graag de weg wijzen. Ga je toch liever alleen? Kies dan de ruige laarzenroute of het keurige plankierpad.

Tips

1. Zeeverhalen

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verhalen. Over kleine en grote helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdek- kingen. Van vroeger en van nu. Zeeverhalen. Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk en andere zeevaarders. www.muzeeum.nl

2. Tuktuk verhuur Zeeland

In Aziatische landen, met name in Thailand, is de tuktuk een algemeen bekende vorm van openbaar vervoer, maar ook op Zuid-Beveland is het mogelijk om te rijden in dit leuke vervoersmiddel. Een mooie manier om op eigen tempo te genieten van het mooie dat Zuid-Beveland te bieden heeft. Om de tuktuk te mogen rijden moet je minimaal 21 zijn en in het bezit zijn van een B rijbewijs. www.tuktukverhuurzeeland.nl

3. Fort Ellewoutsdijk

Fort Ellewoutsdijk waakt over de brede Wester- schelde. Zodra je de poort met zijn loodzware houten deuren passeert, stap je terug in de tijd. In dit negentiende-eeuwse fort komt de geschiedenis tot leven. In de koele kazematten snuif je de sfeer van het verleden op. Bovenop het fort biedt het vogeluitkijkpunt een fantastisch uitzicht.

 

4. Groede

Op 2 kilometer afstand van het strand ligt het sfeervolle en authentieke dorpje Groede. Het pittoreske straatje ‘’Het Slijkstraatje’’ is een must-see. Hier maak je kennis met het ambachelijke leven; museumwinkeltjes, historische werkplaatsen, een gezellige herberg en een knus huistheater. Loop ook eens langs het dorpsplein, een prachtig plekje voor een lunch of picknick.

5. Paal

Paal is een sprookjesachtig dorpje aan de Wes- terschelde. Hier tref je een getijdenhaventje aan waar bij laag water de boten helemaal droog vallen.
Is het buiten te winderig, maar heb je elkaar toch een hoop te vertellen? Ga dan ’t Klapkot (dialect voor praathuisje) in, bovenop de dijk. Je hebt hier tijdens het ‘klappen’ een prachtig uitzicht over de Westerschelde en passerende schepen.