Roem van Yerseke B.V./Zeeland’s Roem

Printen

In Zeeland (en ver daarbuiten) in supermarkten, viswinkels, restaurants vind je mosselen, oesters en garnalen van de merken ‘Zeeland’s Roem’ en ‘Lacor’. Deze worden geproduceerd door het schaal- en schelpdierenbedrijf Roem van Yerseke B.V., uit Yerseke. Ook onder private labels voor supermarkten en groothandels komen varianten van vers, conserven, bevroren tot kant-en-klaar producten van de mosselen, oesters en garnalen vaak uit de fabriek Roem van Yerseke.

Hatchery
Sinds eind 2005 heeft Roem van Yerseke een eigen schelpdier hatchery. Dit is een broedplaats van schelpdieren. Eerst is veel onderzoek gedaan naar het kweken van mosselzaad, daarna vooral aan de kweek van de platte oester, japanse oester en verschillende soorten tapijtschelpen. Sinds 2013 is de worden de japanse- en platte oesters jaarrond routinematig gekweekt.

Schelpdierlarven worden onder gecontroleerde omstandigheden opgekweekt tot schelpdierbroed van enkele milimeters groot. Vervolgens wordt dit schelpdierbroed overgezet naar één van de verschillende nursery-fasciliteiten waarin het scheldierbroed groeit tot het gewenste formaat (1 tot 3cm) is bereikt. Dit schelpdierzaad is de basis voor grow-out in mandjes of op de bodem. Meer info via www.roemhatchery.nl.

Adres:
Gr. van Zoelenstraat 35


Contact:
Email: info@roemvanyerseke.nl
Telefoonnummer: 0113-577720
Website: http://www.roemvanyerseke.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a