Museum Het Bolwerk, hét informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies

Printen

Museum Het Bolwerk, het informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies

Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen. Het zwaartepunt van de collectie van Museum Het Bolwerk ligt op de Staats-Spaanse Linies, een uniek complex van verdedingswerken. Uniek, omdat hier een deel van de ontstaansgeschiedenis van Nederland nog zichtbaar en tastbaar in het landschap is terug te vinden. Middels een breed scala aan activiteiten fungeert Museum Het Bolwerk als het informatiecentrum voor de Staats-Spaanse Linies.

De rondgang door het museum start met een introductiefilm over de Staats-Spaanse Linies.

In 2021 hebben we een tijdelijke expositie ‘Bastions zonder Grenzen’.
We brengen het algemene verhaal van de vestingbouw in de Zwinstreek. Er komen verschillende soorten verdedigingswerken aan bod.
Tevens hebben we in 2021 een tijdelijke expositie over het leven en de werken van de beroemde vestingbouwer Simon Stevin (streekgenoot, geboren in Brugge en ontwerper van vestingen in opdracht van Prins Maurits) in beeld gebracht.
Ook hebben we in 2021 een nieuwe tijdelijke expositie van Alexander Farnese.(1545 – 1592) De Hertog van Parma, Spaanse veldheer en landvoogd van de Nederlanden.

Het Kenniscentrum Staats-Spaanse Linies heeft een ware gedaantewisseling ondergaan en biedt de geïnteresseerde bezoeker de mogelijkheid boeken te lezen en kaarten te bestuderen.

Overige activiteiten:

* Kinderworkshops
* Lezingen
* Rondleidingen
* Arragementen

Kijk voor meer informatie op www.museumhetbolwerk.nl of www.staatsspaanselinies.eu of neem tijdens de openingsuren van het museum contact op met een van de medewerkers.

Adres:
Markt 28


Contact:
Email: museuminfo@zeelandnet.nl
Telefoonnummer: 0117-301200
Website: http://www.staatsspaanselinies.eu
Openingstijden:
24 december 2020 zijn we ook gesloten. van 4 januari 2021  tot 1 april 2021 zijn we gesloten.
Prijs:
€2.00 – €4.50

Prijs toelichting:
Toegangsprijzen museumseizoen 2020 Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis Kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,00 Vanaf 13 jaar € 4,50 Houders museumkaart gratis