Kazematten

Printen

Deze bijzondere locatie, die lange tijd niet voor publiek toegankelijk was, heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. De sporen van Karel V, Michiel de Ruyter, Napoleon en Rommel (WO II) zijn hier tastbaar. Een samenwerking tussen waterschap Scheldestromen, de gemeente Vlissingen en het muZEEum heeft ervoor gezorgd dat de Kazematten te bezoeken zijn.

Poort van heden naar verleden

De Kazematten uit 1811 liggen op de grens van land en water en eigenlijk is het een monument in een monument. Deze kazematten zijn namelijk te vinden in het hart van het Keizersbolwerk, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Het is niet verwonderlijk dat historische beroemdheden zoals Karel V, Michiel de Ruyter, Napoleon of Rommel (WO II) telkens weer voor deze plek kozen. De strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en het diepe vaarwater maken dit tot een bijzondere locatie. Al eeuwenlang een plek van komen en gaan.

Kazemat

Een kazemat is een militair bouwwerk dat gebruikt werd voor verdedigingsdoeleinden tegen vijandelijk vuur. Vaak werden er ook voorraden zoals munitie bewaard en dienden ze in oorlogstijd als woonruimte voor de militairen. De Kazematten in Vlissingen bestaan uit diverse ruimtes en hebben diverse functies gehad. Opvallender is dat de originele garnizoensbakkerij al die jaren intact is gebleven. Ooit werden hier 4800 broden per etmaal gebakken.

De Kazematten dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Tijdens de schoolvakantie ook op maandag open.

Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e Kerstdag gesloten.

De Kazematten zijn geopend van 1 april tot 28 oktober. 

Adres:
Nieuwendijk 11


Contact:
Email: info@muzeeum.nl
Telefoonnummer: 0118412498
Website:
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a

Prijs toelichting:
Volwassenen € 10,- Kinderen 4 t/m 17 jaar € 5,- Kinderen t/m 3 jaar gratis Groepen volwassenen vanaf 15 personen € 9,- Rondleiding met gids (maximaal 15 personen) € 50,- Houders Museumkaart, Vereniging Rembrandt, ICOM, Vrienden van het muZEEum en begeleiders van mindervaliden betalen geen entree, houders van een CJP-pas of een ZeelandPas krijgen korting.