Het Belfort

Printen

In het kloppende hart van de stad Sluis staat het enige Belfort van Nederland. Een interactief museum voor jong en oud. Het Belfort doet tegenwoordig dienst als museum en expositieruimte. Er zijn films te zien, interactieve presentaties, pronkzalen, een quizkamer, tentoonstellingen en je kunt een speurtocht of torenbeklimming doen. Kortom veel te zien, te horen en te beleven. 

In de raadskelder vinden door het jaar heen wisselende tentoonstellingen plaats. Verder is er ook een oude gevangenis in de raadskelder.

De geschiedenis van Sluis
Op de tweede verdieping van het Belfort maak je op een aanstekelijke en interactieve manier (films, kijkspel, voorwerpen) kennis met het verhaal over het ontstaan van de stad Sluis en haar economische bloeitijd. Ook kun je hier een quiz spelen over Sluis en Het Belfort en je kennis meten met de andere spelers.

Van Dale en taal
Op de derde verdieping kruip je in de huid van de beroemdste Sluizenaar, J.H. van Dale. Je hoort en beleeft zijn (korte) persoonlijke leven, zijn vele werkzaamheden en zijn betekenis voor de taal. Je komt er spelenderwijs allerlei feiten te weten over woorden, taal en dialecten. Voor de kinderen is er een lettergrot.  

De Belforttoren
Stel jezelf eens voor als middeleeuwse torenwachter. Je loopt de wenteltrap op naar de top van de toren. Let op onderweg kom je Jantje van Sluis tegen. Dit klokkenmannetje redde Sluis van een Spaanse aanval. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Sluis en omgeving. 

Adres:
Groote Markt 1


Contact:
Email: info@belfortsluis.nl
Telefoonnummer: 0117-712604
Website: http://www.belfortsluis.nl
Openingstijden:
Op zon- en feestdagen geopend van 13.00-16.30 uur (m.u.v. 1e en 2e Kerstdag, 1 janauri gesloten) Uitzonderlijk gesloten op zaterdag 23-03-2019
Prijs:
n/a

Prijs toelichting:
Vanaf 13 jaar € 5,50 Kinderen van 6 t/m 12 jaar € 3,50 Kinderen t/m 5 jaar gratis