Haven informatiecentrum ‘Portaal van Vlaanderen’

Printen

“Uniek in Nederland. Nergens zijn de schepen van zo dichtbij te zien dan hier in Terneuzen.”

Bezoek het interessante interactieve haveninformatiecentrum op het dynamische sluizencomplex van Terneuzen!
Een bezoek aan het Portaal van Vlaanderen is een unieke belevenis voor het hele gezin. Gigantische schepen zijn van dichtbij te zien. Het Portaal van Vlaanderen is al ruim vijfentwintig jaar het informatiecentrum over alles wat met de havens en de scheepvaart in de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone te maken heeft.

Een van de grootste sluizen ter wereld wordt op dit moment gebouwd in Terneuzen. Een gigantisch project waar we onze bezoekers graag over vertellen. Eind 2022 vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis.

Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe wordt een sluis bediend? Wat gebeurt er bij het schutten van schepen? Waarom komt er een nieuwe sluis?

Een interessante rondleiding over het sluizencomplex. Ontdek de werking van een sluisbrug in de 18 meter diepe brugkelder. Een rondvaart over het kanaal waarbij je zeeschepen bijna kunt aanraken. Neem een kijkje in de stuurhut en kruip in de rol van de kapitein. Bij het Portaal van Vlaanderen beleef je het allemaal!

Ben jij een echte sluiswachter? Kom langs in ons informatiecentrum en behaal je sluiswachter diploma met het spelen van het sluizenspel.

Passeert u tijdens een heerlijke fiets- of wandeltocht het Portaal van Vlaanderen? Kom dan gerust eens binnen. Neem een kijkje in het informatiecentrum en geniet op het terras, onder het genot van een drankje, van het prachtige uitzicht op de haven.

Onze vrijwilligers verwelkomen u graag!

Geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf ca. 6 jaar. Informeert u eens naar de speciale arrangementen voor groepen, scholen of kinderfeestjes.

Juli & augustus: dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur.
Rondleidingen & havenrondvaarten 13.00 uur en 15.00 uur
Tussen september en april: Verschillende openinsgtijden. Zie website.

Prijzen van: € 8,50 tot: € 20,50 Opmerkingen: Rondleiding sluizencomplex € 8,50 (volw), € 6,00 (kind 5 – 12 jaar) Havenrondvaart € 14,00 (volw), € 10,00 (kind) Rondleiding & havenrondvaart € 20,50 (volw), € 14,00 (kind)

Adres:
Beneluxweg 101


Contact:
Email: info@portaalvanvlaanderen.nl
Telefoonnummer: 0115-616268
Website: http://www.portaalvanvlaanderen.nl
Openingstijden:
Voor actuele openingstijden: check www.portaalvanvlaanderen.nl.
Prijs:
n/a