Gemeentelijk Archeologisch Museum Aardenburg

Printen

Aardenburg heeft in archeologisch opzicht een bijzonder rijke ondergrond. Bij opgravingen vanaf de jaren vijftig werd een grote hoeveelheid Romeinse en middeleeuwse voorwerpen gevonden. Het mooiste daarvan wordt tentoongesteld in het Archeologisch Museum Aardenburg.

De voorwerpen zijn gegroepeerd rond tien personen die ieder een deel van de toenmalige maatschappij vertegenwoordigen. Bij elke persoon wordt iets verteld over zijn of haar leven en functie. Zo wordt een beeld geschetst van hoe mensen in Romeins en middeleeuws Aardenburg woonden, werkten en geloofden.

Het belangrijkste deel van de Romeinse en middeleeuwse verzameling wordt gevormd door aardewerk, zeer wisselend van vorm en functie. Daarnaast zijn veel gebruiksvoorwerpen opgegraven van been en metaal voor onder andere sport en spel, opsmuk, handel, eten, drinken. Uitzonderlijk is het relatief grote aantal religieuze voorwerpen, zoals bronzen en terracotta godenbeeldjes. Eveneens bijzonder is een graf uit het einde van de derde eeuw.

Achter het museum bevindt zich een grote tuin met de fundamenten van een Romeins tempeltje.

Adres:
Marktstraat 18


Contact:
Email: archmus@zeelandnet.nl
Telefoonnummer: 0117-492888
Website: http://www.museumaardenburg.nl
Openingstijden:
Buiten openingstijden ook op afspraak te bezoeken.
Prijs:
n/a

Prijs toelichting:
Toegangsprijzen Volwassene: € 3,50 Kinderen t/m 6 jaar: gratis 7 t/m 18 jaar en groepen vanaf 10 personen (p/p) en CJP: € 2,50 Museumkaart en Zeelandpas: gratis Schoolgroepen op aanvraag Rondleidingen op aanvraag. Gedeeltelijk toegankelijk voor minder mobiele bezoekers.