Duiklocatie: Anna Jacobapolder (72)

Printen

De duikplaats Anna-Jacoba polder ligt aan de veerhaven waar vroeger de veerdienst Anna-Jacobapolder/Zijpe werd onderhouden. Nu bevindt zich tussen de twee strekdammen een mosselkwekerij. Ook hier mag gedoken worden.
Dit water heet “het Zijpe” en is een druk bevaren stukje Oosterschelde. Schuin aan de overzijde van dit smalle stukje water ligt de duikstek Zoetersbout,¬†maar in tegenstelling tot Zoetersbout is het bij Anna-Jacobapolder aan te raden om tijdens de kentering te duiken.
Als je aan de voet van de dijk, bij de aanlegsteiger, te water gaat, moet je zorgen dat je niet teveel naar het westen gaat, omdat je dan in de drukbevaren vaarroute terecht kan komen.

Blijf uit de buurt van de steiger die buiten de haven ligt. Vooral in de zomer meert hier regelmatig een pontje aan. Duiken vanaf en rondom de steiger is dan ook niet toegestaan. Het duikgebied is vrij klein waardoor er maar een klein aantal duikers tegelijk in het water kan liggen. Deze plek is niet geschikt voor grotere groepen duikers.

Download brochures en richtlijnen

Adres:
Rijksweg 5


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.onderwatersport.org
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a