De Slikken van Dijkwater

Printen

Aan de rand van de Grevelingen liggen buitendijks de Slikken van Dijkwater. Dit bestaat uit slikken en een lange, smalle schelpenbank. Door de bewegingen van het Grevelingenwater groeit de schelpenbank zo’n 20 centimeter per jaar. Zo blijft de bank kaal en is het een prettige plek voor vogels.
Ondanks dat de schelpenbank bereikbaar is vanaf de wal en dus toegankelijk is voor rovers als wezels, vossen en marters, broeden hier nog aardig wat vogels.

De slikken blijven schaars begroeid met zeekraal omdat ze door de soms stormachtige wind in de wintermaanden vol stromen en in de zomer droog staan. Dit maakt ze uitermate aantrekkelijk voor de vogels die op de kale grond broeden zoals de kluut, visdief, Noordse stern en dwergstern. De dwergstern is een bedreigde soort en de slikken zijn juist voor hun erg belangrijk. In de wintermaanden rusten grote groepen zilverplevieren op deze plaats. Door de Slikken van Dijkwater is de Grevelingen veel meer dan alleen een plas om te zwemmen en te watersporten.

Vanuit Bruinisse en Zierikzee start het ongeveer 40 kilometer lange Mondragonpad.
Vanaf daar heeft u een mooi uitzicht op de Slikken.

De Slikken van Dijkwater zijn niet toegankelijk.

Adres:
Noorddijk


Contact:
Email: n/a
Telefoonnummer: n/a
Website: n/a
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a