De Meeuwenduinen

Printen

De Meeuwenduinen mogen gerust één van de mooiste duingebieden van Schouwen-Duiveland worden genoemd. Hier vind je nog jonge kale duinen, vlakten met mossen en duingraslandjes. Konijnen en vogels zijn rijk vertegenwoordigd. Daarnaast tref je hier veel verschillende soorten planten, zoals stekelige zeedistels, zeeraket en duindoornstruiken. Naast zandbijen, zandhagedissen, de tapuit, de veldleeuwerik en de nachtegaal zijn meeuwen de meest aanwezige bewoners van dit natuurgebied.

In het duingebied broeden kleine mantelmeeuwen en zilvermeeuwen. Het bewaken van de jongen en hun eigen plekje leidt niet zelden tot veel lawaai. Hun geluid is bijna oorverdovend en bijzonder om te horen. In het voorjaar en zomer zie je ze hier veel. In de winter trekken ze weg. 

De Meeuwenduinen zijn een waardevol natuurgebied. Het is belangrijk de duinen te begrazen. De aanwezige konijnen kunnen dit niet alleen en daarom loopt ook hier groot wild zoals reeën, damherten en shetlandpony’s.

Het boswachterspad Meeuwenduinen is een aanrader om te wandelen. Twaalf kilometer lang en alleen volledig toegankelijk buiten het broedseizoen, tussen 15 juli en 15 maart. Het startpunt is Excursieschuur Westerschouwen. Er staat een informatiepaneel en je kunt bij de schuur terecht voor meer informatie.

Soort natuur: Duinen, struwelen, duinweides

Adres:
Adriaan v/d


Contact:
Email: n/a
Telefoonnummer: n/a
Website: n/a
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a