Clingse Bossen

Printen

De Clingse Bossen, een verzamelnaam voor de bossen van Clinge, die van Sint Jansteen en de Wildelanden, liggen tussen Clinge en Heikant, in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Een gebied waar waterwinning, natuur en recreatie samen gaan.

Ze liggen niet op de zeeklei, maar op kalkarm dekzand. Dat levert een – voor Zeeland – bijzondere begroeiing op.

Het bos rondom Clinge bestaat uit uitheemse bomen die aangeplant zijn voor de bosbouw. De bossen zijn monotoon en de aanplant staat dicht op elkaar. Er zijn echter ook oude zomereiken en beuken te vinden. Hier ligt een speelbos voor kinderen.

Bij Sint Jansteen is het gebied kleinschaliger: lanen met oude bomen en kleine weiden. Dat waren vroeger ‘rootakkers’. Op die akkers legden de boeren na de oogst het vlas neer om het te laten ‘roten’. Door het roten verweerde het buitenste laagje van de vlasstengel en kon er linnen van gemaakt worden.

De Wildelanden – weilanden, boomweiden met populieren en enkele plassen – liggen bij Heikant. Hier zijn maatregelen genomen om bedreigde soorten als de veldkrekel, de vijfvlekkige Sint Jansvlinder en de levendbarende hagedis een steuntje in de rug te geven.

Je kunt er trimmen, wandelen, nordic walken, fietsen, mountainbiken, paardrijden, schaatsen en – uiteraard – genieten van de natuur.

Er is een unieke fotohut te huur in het gebied, midden in het bos.

Adres:
Van


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.hetzeeuwselandschap.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a