Café De Gekroonde Suikerbiet

Printen

Café De Gekroonde Suikerbiet
Gelegen aan de nieuwe haven van Zierikzee vind je het bruine café De Gekroonde Suikerbiet, ook wel bekend als De Biet. Het veelzijdige café kent een warme sfeer en biedt voor ieder wat wils. Het fungeert als dé ontmoetingsplaats van de lokale bevolking waar dagjesmensen verderop uit het land, maar ook uit de buurlanden zich gemakkelijk in mengen. Het is een gezellige smeltkroes van jong, oud, stamgast en toerist.

In de zomer kun je ‘s ochtends je dag starten met een lekker ‘ontbiet’, in de loop van de dag geniet je van een goede kop koffie met een stuk gebak, rond etenstijd is het een volwaardig restaurant en later op de avond transformeert het zich net zo gemakkelijk tot een sfeervol bruin café. Café de Biet is tevens een echt fietscafé met maar liefst zes oplaadpunten voor de elektrische fiets.

Het beste café van Nederland
De Biet is in november 2017 door Misset Horeca uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Na 15 jaar ondernemen is dat voor café eigenaar Robbert Roggeband een kroon op het werk. Uit het juryrapport kwam onder andere naar voren dat De Biet zijn gasten “het complete plaatje” voorschotelt en daarmee een schoolvoorbeeld van een café vormt. Deze veelzijdigheid doet volgens Misset Horeca absoluut niet af aan kwaliteit en beleving, waarvan de jury dan ook erg onder de indruk is.

Aan de haven
Het zonnige terras, tegenover het café, grenst direct aan de haven. Vanuit daar heb je perfect zicht op de boten die de haven binnen varen en liggen aangemeerd. Zierikzee was vroeger één van de havens waar vrachten met (suiker)bieten werden geladen. Het café dankt zijn naam dan ook aan deze bietentransport en dateert uit 1892.

Bietkaart
Op het menu staan diverse gerechten voor tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Aangevuld met lekkernijen voor bij de koffie of borrel. De hardlopers van de zogenaamde ‘Bietkaart’ zijn onder meer de mosselen, Fish & Chips en de inmiddels fameuze Bietburger. Het café gaat voor kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en werkt waar mogelijk samen met leveranciers uit de omgeving. Sommige gerechten van de kaart zijn ook geschikt om mee te nemen.

Speciaal bier
Café de Biet staat in het bijzonder bekend om zijn uitgebreide selectie bieren. Er staat je een groot assortiment van ruim 100 (speciaal)bieren te wachten waarvan verschillende bieren worden getapt uit de fraaie bierpomp, die dateert uit de jaren 10 van de vorige eeuw. Ook is er een wisseltap van BrewDog en De Biet is een trotse Cum Laude ambassadeur van Orval.

Adres:
Nieuwe Haven 141


Contact:
Email: info@cafedebiet.nl
Telefoonnummer: 0111-413825
Website: http://www.cafedebiet.nl
Openingstijden:
Sluitingstijden zijn variabel en liggen tussen 24.00 en 2.00u
Prijs:
€4.00 - €0.00