Brouwersdam 1

Printen

Op veel Schouwse stranden prijkt de Blauwe Vlag, zo ook op de stranden aan de Brouwersdam. De Brouwersdam is een van Nederlands meest bezochte spots. De reden hiervoor zijn het vlakke water, de goede parkeergelegenheden en het grote strand. Brouwersdam 1 is het strand aan de voet van de dam, vlakbij Scharendijke. 

De Brouwersdam verbindt de schiereilanden Schouwen en Goeree. De dam is een onderdeel van de Deltawerken. Die moeten voorkomen dat een watersnoodramp zoals in 1953 nooit meer kan gebeuren. De 6,5 kilometer lange Brouwersdam sloot de Grevelingen af, waardoor het Grevelingenmeer is ontstaan. 

Het strand Brouwersdam 1 is van alle gemakken voorzien en is een familie- en sportstrand. Je vindt er bijvoorbeeld Beachclub Perry’s waar je ook een strandrolstoel kunt huren. Je kunt er ook stuiteren over het water op een banaan. En er worden regelmatig evenementen gehouden zoals in de zomer het dancefeest Beachboom.  

Gemeente Schouwen-Duiveland heeft al haar stranden een bestemming gegeven, zoals bijvoorbeeld familiestrand of watersportstrand. Een overzicht van de stranden met de regels is af te halen bij het VVV.

Adres:Contact:
Email: n/a
Telefoonnummer: n/a
Website: n/a
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a