Brouwerijtour Stadsbrouwerij De Koninck

Printen

Aan de Mechelsesteenweg in het hartje van Antwerpen ligt stadsbrouwerij De Koninck. Deze plek waar het o zo beroemde Bolleke wordt gebrouwen, kan je ook interactief bezoeken. Je leert er alles over de rijke geschiedenis van de brouwerij en het heerlijke gerstenat.

Op de site waar Brouwerij De Koninck al sinds mensenheugenis gevestigd is, krioelt het van de bedrijvigheid. Je vindt er een kaaszaak, een beenhouwer, een chocoladespecialist en nog veel meer. Toch is er maar één echte ster waar alles om draait: het bier. Daar leer je alles over in een interactieve toer doorheen de gebouwen. Je begint de ontdekkingsreis met een vers getapt Bolleke dat je mee mag nemen op stap door de vele zalen. Terwijl al je zintuigen geprikkeld worden, proef je zo ook het smakelijke onderwerp van de tocht. Laat je negatieve gedachten over een saaie en stoffige museumopstelling maar snel varen, want bij De Koninck wordt je bezoek een interactieve belevenis die je op je eigen tempo aflegt.

Neem je tijd maar, want je wordt helemaal ondergedompeld in de bruisende bierwereld. Plots sta je middenin een bollekesglas, rij je kriskras door Antwerpen in een vintage bestelwagen en wandel je over een hoge brug door de brouwzaal. Ondertussen leer je alles over brouwerij De Koninck, van hoe het begon in afspanning De Plaisante Hof op de grens van Antwerpen, tot hoe het uitgroeide tot een kloek bedrijf. Ook zie je hoe de stad rondom langzamerhand evolueerde en nieuwe tijden zich aandienden. Dan wordt het brouwproces van naaldje tot draadje uitgelegd. Van mout tot bottelen, je krijgt het allemaal te zien. Je passeert zelfs over een maar liefst vier meter hoge loopbrug door de brouwzaal waar al dat smakelijke vocht wordt bereid. Is je Bolleke op? Dan kunnen de liefhebbers hier zelf nog een Tripel d’Anvers tappen.

Adres:
Mechelsesteenweg 291


Contact:
Email: info@dekoninck.be
Telefoonnummer: +32 3 866 96 90
Website: https://www.dekoninck.be/nl/
Openingstijden:
Laatste ticket en toegang tour: 18:00 (zaterdag: 19:00)
Prijs:
€8.00 – €0.00