Bloemdijken van Zuid-Beveland

Printen

In de Zak van Zuid-Beveland beheert Natuurmonumenten zo’n 80 kilometer bloemdijken. Geniet in het voorjaar van de bloeiende meidoorns. En beleef de zomerse geuren en kleuren van agrimoni, aardakker of wilde marjolein langs de wandelroutes. Vlakbij Nisse is een wandelroute van 4,5 kilometer uitgezet. Startpunt is bij het parkeerterrein van Schapenboerderij “De Schaapskooi” aan de Nieuwkamerseweg. Veel bloemdijken zijn ook op de fiets te bezichtigen.

Levende geschiedenis
De Bloemdijken van Zuid-Beveland zijn dijken rond polders en voormalige getijdenkreken. Ze getuigen van de langdurige strijd tegen het water. Door opeenvolgende periodes van landwinning en overstromingen vormde zich een stelsel van binnendijken. Tussen de dijken herinneren welen (kolkgaten) aan oude doorbraken. Beleef deze Zeeuwse cultuurhistorie en ‘wandel door de geschiedenis’.

De Zak van Zuid-Beveland
De Zak van Zuid-Beveland is een oase van rust en ruimte. Een middeleeuws coulissenlandschap met sleedoorn en meidoorn hagen, bloemdijken met rijen bomen, appel- peren boomgaarden, oude boerenhoeven, oude dorpen. Een gebied dat volop in bloei staat in de lente. En dat in het teken staat van de fruitpluk in het najaar. Meer informatie in deze video

Adres:
Nieuwkamerseweg 3


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/bloemdijken-van-zuid-beveland
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a