Bezoekerscentrum Nationaal Park Oosterschelde

Printen

Op het eiland Neeltje Jans bevindt zich een onbemand informatiepunt. Het is een kleine binnen expositie in het Topshuis maar met een eigen ingang.

Leer waar je goed bruinvissen kunt zien, luister naar het verschil tussen het geluid van een grijze en een gewone zeehond, voel de veren van een meeuw en tuur door een verrekijker naar bijzondere vogels. En nog veel meer!

Dit punt is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, van juni t/m augustus van 10.00 tot 21.00 uur.

Adres

Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1 te Vrouwenpolder

Volg op de Stormvloedkering de borden i Oosterschelde.

Een bezoekje waard zijn zeker de getijdenpoelen met het beleef strandje. Ze liggen naast Proef Zeeland bij de windmolens. De getijdenpoelen zijn vier hele grote soort vijvers die allemaal op een ander moment overstromen. Dit komt doordat de dijkjes die er omheen liggen niet allemaal even hoog zijn.

Op de poelen liggen stijgers. Op je buik kan je heel goed in het water kijken. Er is meer te zien dan je denkt. De andere twee poelen hebben een strandje. Tussen de stenen liggen daar ook kleine poeltjes waar krabbetjes zich heel erg thuis in voelen. Genoeg te ontdekken dus. Dit kan ook samen met een gids. Kijk op de Ontdekkaart voor de excursies.

Even rusten kan je aan één van de vier picknicktafels. Op het tafelblad staan allerlei leuke weetjes en doe dingetjes over de poelen en de windmolens. Een wel heel bijzondere zitplek zijn de wieken van een oude windmolen. Die zijn groter dan je denkt.

Adres:
Dijkgraaf A.M. Gelukweg 1


Contact:
Email: info@np-oosterschelde.nl
Telefoonnummer:
Website: http://www.np-oosterschelde.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a