Ontdek het Deltaleven!

In de historische steden van de Deltaregio zie je het direct: dit gebied heeft, letterlijk, een rijk verleden. Pakhuizen, herenhuizen, stadspaleizen en brede kades herinneren aan de tijd dat hier goed verdiend werd aan handel, visvangst en alles wat een waterrijk gebied met zich meebrengt. Nu kun je tussen al die mooie monumenten ronddwalen, lekker shoppen of een terrasje pakken en tegelijk genieten van de historische sfeer. Een deel van de historie bevindt zich ook direct aan de waterkant. Daar staan nog aardig wat forten en verdedigingswerken die al die rijkdom moesten bewaken in roerige tijden. Vanaf het water heb je er prachtig zicht op en veel van de forten zijn open voor bezoek.

Hellevoetsluis, vestingstad aan het Haringvliet

Overal in het gezellige en moderne Hellevoetsluis zie je het indrukwekkende verleden van de stad. Of het nu gaat om de imposante vestingwallen met geschutsbedding, het droogdok of de museumschepen.

Willemstad

Rond het oranjegezinde vestingstadje Willemstad loopt een stervormig bolwerk met een pracht van een wandelroute. Ook kun je er mooie stadswandelingen maken. Je thuisbasis hier is jachthaven de Batterij.

Mode in Antwerpen

Een prestigieuze Modeafdeling, het Modemuseum en het shoppingaanbod maken dat Antwerpen de Modestad van België is. Speciaal voor fashionista’s is er de Mopdeapp Fashion in Antwerp.

Varen door landschap van Van Gogh

Geniet in Etten-Leur van de prachtige natuur van de De Pannenhoef, Haagsedijk en het Liesbos. Of breng een bezoek aan het Vincent van Gogh Infocentrum met allerlei weetjes over Neerlands grootste schilder.