‘t Wienkeltje van Wullempje

Printen

In dit authentieke kleine winkel-museum krijg je een idee van het leven van Wullempje, de laatste bewoner van het pandje, zijn grootmoeder (Neeltje de Bart-Lavooij), en tante. Je proeft er de sfeer van de jaren 1930-1950. Het is een van de oudste pandjes van het dorp, hoe oud is niet bekend.

In de kleine huiskamer vind je twee bedsteden, de één compleet ingericht met kribbe voor de baby, de ander omgebouwd tot vitrine, met oude voorwerpen en poppen in Zuid-Bevelandse klederdracht. Verder is er eikenhouten geschilderde lambrisering, een balkenplafond, een marmer geschilderde schoorsteen en diverse christelijke wandversieringen, zoals de “Brede en de Smalle weg”. Het meubilair, het harmonium en de aankleding zijn van lang geleden.

In het achterhuis is de keuken met granieten aanrecht, petroleumstellen, emaillen pannen en de nog goed gevulde marskramerskist. Er staan nog veel oude gebruiksartikelen. Ernaast het washok met wasbok, wringer, stamper en wasbord en andere gebruiks voorwerpen en gereedschappen. Op het binnenplaatsje bevindt zich nog de ouderwetse poepdoos met emmer en krantenpapier, maar ook het urinoir ofwel “pisbak”.

In het winkeltje is het stroopblik met twee kranen voor de keuken- en huishoudstroop een echte blikvanger, naast de verzameling van allerlei oude blikken en verpakkingen.

Als je een rit maakt met de authentieke Stoomtrein Goes-Hoedekenskerke, is een bezoek aan het winkel-museumpje van Wullempje een must.

Adres:
Kerkstraat 26


Contact:
Email: twinkeltje@zeelandnet.nl
Telefoonnummer: 0113-403783
Website: http://www.wienkeltjevanwullempje.nl
Openingstijden:
Kijk op www.wienkeltjevanwullempje.nl voor de actuele openingstijden.
Prijs:
n/a

Prijs toelichting:
Toegang is gratis