Oranjezon

Printen

Oranjezon, tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, is zeker het meest afwisselende kustgebied van Zeeland: strand, hoge duinen, duinvalleien, struweel en bos, je vindt het er allemaal. Het is lang in gebruik geweest als waterwingebied.

Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën, damherten en Koniks - echte wilde paarden - kunt tegenkomen.  Deze dieren helpen om de verruiging tegen te gaan: knabbelend en grazend zorgen ze voor een gevarieerde plantengroei. Er groeien bijvoorbeeld het duinviooltje, vroegeling, muizenoortje, driedistel, kleine leeuwetand en ook veel paddenstoelen. Er zijn struiken zoals meidoorn, egelantier, bramen en niet te vergeten duindoorn. Door al die bessen is Oranjezon ook in het najaar een echt vogelparadijs.

Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes. Bij de entree is er een klein, vrij toegankelijk informatiecentrum. Hier zijn regelmatig kunstexposities.

Adres:
Koningin Emmaweg 22


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.hetzeeuwselandschap.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
€1.00 - €0.00

Prijs toelichting:
Voor Oranjezon heb je een toegangsbewijs nodig. Dat kun je kopen (1 euro) bij de entree. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en andere provinciale Landschappen en hun huisgenoten (max.3) hebben gratis toegang.