Oesterproeverij Pekaar

Printen

BENT U OP ZOEK NAAR EEN ORIGINELE, CULTURELE EN TEVENS SMAKELIJKE ERVARING? DAN BENT U BIJ ONS OP DE JUISTE PLAATS!

Wij zijn een familiebedrijf wat alles zelf doet, zoals het kweken, vissen en inpakken van de Zeker Zeeuws gecertificeerde oesters. U krijgt bij ons een uniek beeld van de oestercultuur, mede dankzij onze bedrijfslocatie in het hart van de pittoreske oesterputten in Yerseke.

In onze proeverij is het mogelijk om de Zeeuwse oesters te proeven. We hebben Zeeuwse Creuses uit de Oosterschelde en Grevelingen, en Zeeuwse Platte oesters uit de Grevelingen die rechtstreeks uit het water komen nadat u ze heeft besteld. Op onze menukaart vindt u ook andere Zeeuwse streekproducten, zoals mosselen en Oosterscheldekreeft. Buitenom het seizoen van de Oosterscheldekreeft, beschikken wij over Canadese kreeft. Tevens kunt u kiezen uit soepen, warm gerookte zalm en garnalenkroketten. Wij bieden u een volledige lunch. Gasten die niet weg zijn van schaal- en schelpdieren, kunnen kiezen uit een panini of een tosti. Voor ieder wat wils!

Wij merkten in de loop der jaren dat mensen het uitzicht zo geweldig vonden, dat we daarom hebben gekozen om dit uitzicht optimaal te benutten. Het terras is in maart 2018 omgebouwd en is multifunctioneel. Doordat de omheining in zijn geheel uit glas bestaat, is het uitzicht optimaal en zitten onze gasten letterlijk bovenop de oesterputten.

In de winter dient het als overkapping, met sfeervolle verlichting en twee open haarden en in de zomer kan het dak helemaal open. Het dak bestaat uit vier delen die we onafhankelijk kunnen bedienen, hierdoor kunnen we elk tafeltje zon of schaduw bieden. Door de hoge ramen kan er al snel van het open terras gebruik gemaakt worden, die de (dan nog frisse) wind grotendeels tegenhouden. Ook kunnen de ramen helemaal naar beneden, ideaal voor op een hete zomerdag!

Adres:
Havendijk 23


Contact:
Email: info@oesterproeverijpekaar.nl
Telefoonnummer: 0113-574079
Website: http://www.oesterproeverijpekaar.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a