Museum de Burghse Schoole

Printen

De Burghse Schoole is een museum dat het verhaal vertelt van Kop van Schouwen, de mens en de natuur. Het verhaal gaat over de de "Brabers" die 2000 voor onze jaartelling al gevestigd waren bij Burghsluis, over de Karolingische Ringwalburg uit de negende eeuw tot aan de schooltijd van de oma en opa van de opa's en oma's van nu.

Het museum is onderdeel van de Stichting Westerschouwen Kultureel (SWK).

Authentiek oud schoolgebouw met klaslokaal ingericht als een klas uit 1920.

In het tweede lokaal is een permanente expositie van de Ringwalburgen in Zeeland, m.n. over de ‘Karolingische Ringwalburg’, die achter het museum ligt.

Het museum beschikt over een derde bijzondere ruimte. In dit wissellokaal vindt jaarlijks een wisseltentoonstelling plaats, al of niet voorafgegaan door een (kleine) expositie van een (lokale) kunstenaar. Welke expositie er op dit moment te zien is, wordt u pas duidelijk als u deze ruimten binnengaat. Laat u verrassen!

In ons kleine, maar uitgebreide winkeltje, kunt u nostalgische spulletjes kopen van Aap, Noot, Mies en Ot en Sien. Maar ook kroontjespennen, merklappen, leitjes en griffels en boeken met de schoolplaten en nog veel meer van vroeger zitten in het assortiment.

Nostalgie voor ouderen; Leuk voor kinderen.

Adres:
Kerkstraat 3


Contact:
Email: info@burghseschoole.nl
Telefoonnummer: 0111-651529
Website: http://www.burghseschoole.nl
Openingstijden:
Woensdag tot en met zaterdag geopend; zondag, maandag, dinsdag en de feestdagen in principe gesloten.
Prijs:
€2.00 - €0.00

Prijs toelichting:
Groepsbezoek Wilt u het museum ‘de Burgshe Schoole’ met een groep bezoeken? Dat kan! Dan gelden de gewone tarieven. Voor groepen kunnen wij een lesje in de stijl van 100 jaar geleden met een ‘ouderwetse’ schoolmeester aanbieden, daarvoor rekenen we € 25,00 extra. Maximaal 25 personen. Groepen zijn ook buiten de normale openingstijden van het museum welkom. Indien u een groepsbezoek wilt plannen aan de Burghse Schoole, neem dan vroegtijdig contact met ons op via: 0111-651529 of via ons e-mailadres info@burghseschoole.nl Ook hebben we leuke wandelingen uitgezet. Een wandeling door bos en duin en een monumentenwandeling.