Maria Hemelvaartkerk in Philippine

Printen

De Maria Hemelvaartkerk is een koepelkerk, gebouwd in 1953-1954 in traditionalistische stijl met Byzantijnse en klassieke elementen. Deze katholieke kerk is gebouwd op de plaats waar eerder een katholieke kerk stond uit 1862.

Architectuur
De Maria Hemelvaartkerk heeft architectuurhistorische waarde door de hoogwaardige esthetische kwaliteit van het ontwerp van de architecten Siebers en Van Dael. De cultuurhistorische waarde hangt samen met de pure en expressieve kerkarchitectuur in de traditie van de Delftse en Bossche school, waarin klassieke vormprincipes en getalmatige verhoudingen in katholieke kerkbouw centraal stonden.

Ambachtelijk metselwerk
Het metselwerk is van bijzondere ambachtelijke kwaliteit. De toepassing van een betonnen ring ter ondersteuning van de centrale koepel is vernieuwend. De kerk valt op door het ruime en gevarieerde gebruik van verschillende soorten natuursteen en de hoogwaardige bijdragen aan beeldhouwwerk, bronswerk en schilderingen van belangrijke katholieke kunstenaars uit de wederopbouw.

Het gebouw en de inrichting zijn bijzonder gaaf en compleet en daarom zeer bezienswaardig. De Maria Hemelvaartkerk is in gebruik, meer info over de vieringen, vind je op www.eparochie.nl.

Adres:
Philipsplein 10


Contact:
Email: pkczuidwest@eparochie.nl
Telefoonnummer: 0115-461001
Website: http://www.eparochie.nl
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a