Hof klein Berkenbosch

Printen

Hof Klein Berkenbosch Duinbeekseweg 7, Oostkapelle
Deze boerderij, die bestaat uit een voorhuis, achterhuis en schuur is in 2002 aangewezen als beschermd rijksmonument en is recent gerestaureerd. Diverse bronnen maken er melding van dat deze boerderij als oranjerie oorspronkelijk behoorde bij de iets verderop in het bos gelegen buitenplaats Berkenbosch. De boerderij is in verschillende fasen tot stand gekomen. Het jaar van oorsprong van het huidige gebouw is 1691 (zie de jaartalankers op het voorhuis), maar het is aannemelijk dat er al vroeger bebouwing op deze plaats is geweest.

Buitenplaats Duinbeek Duinbeekseweg 19, Oostkapelle
De buitenplaats is vermoedelijk ontstaan als versterking tegen de invallen van de Noormannen. Tijdens het beleg van Middelburg in 1574 wordt het toenmalige kasteel door een rondtrekkende bende Geuzen geplunderd en in brand gestoken. In 1715 werd de opdracht gegeven voor de aanleg van de buitenplaats. In 1973 is de villa gerestaureerd.

Buitenplaats Berkenbosch Duinbeekseweg 25, Oostkapelle
De buitenplaats Berkenbosch is ontstaan in de loop van de 17de en het begin van de 18de eeuw. Het in neo-classicistische stijl gebouwde herenhuis verrees in 1862 in de plaats van het oorspronkelijke herenhuis. Het park is in geometrische stijl aangelegd.


Adres:
Duinbeekseweg 7 / 19 / 25


Contact:
Email: n/a
Telefoonnummer: n/a
Website: n/a
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a