Duiklocatie: Strand Westkapelle (89)

Printen

De duikplek ligt aan het strand bij Westkapelle. Een groot strand dat op warme en zonnige zomerdagen erg druk kan zijn. Voor niet-duikende gezinsleden een ideale plek om op een mooie dag door te brengen.

De duikstek bij Westkapelle is alleen al zeer interessant vanwege de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld gedurende de Tweede Wereld Oorlog. Opvallend is de bunker die zichtbaar wordt bij laagwater. 

Op enkele meters diepte liggen restanten van een amfibievaartuig, een kanon, diverse tankversperringen en andere voorwerpen. Nog enkele meters dieper ligt de oude dijk in de vorm van veel stenen. Alle voorgenoemde voorwerpen zijn prachtig begroeid met verschillende soorten anemonen en  anjelieren. Daartussen zitten veel (Noordzee)krabben en kreeften en zwemt er veel vis. Het is geen uitzondering om gedurende bepaalde perioden hier snotolven en sepia's te zien. 

Duikroute 1. Voor deze duikroute parkeer je je auto in de nabijheid van de Achterweg/Kloosterstraat. Vanaf hier loopt een lang pad over de dijk (langs een speeltuin) naar het strand. Als je de trap naar het strand afloopt, heb je rechts een strandreddingspost (niet te verwarren met het station van de KNRM) en links een strandpaviljoen. Loop gewoon rechtdoor het strand op en ga ter hoogte van de bunker  te water.

Zwem rechtdoor richting de bunker.Vanaf hier kan je schuin naar links gaan waarbij je de restanten van een amfibievaartuig tegen kan komen en tevens een geschutskoepel (beton). De maximale duikdiepte zal niet verder gaan dan 7 meter, op deze diepte zit je namelijk rond de oude dijk waarbij de stroming flink kan aantrekken. Houd gedurende de gehele duik daarom ook contact met de bodem en pas op voor eventuele scherpe uitsteeksels. Blijf ook uit de buurt van de paalhoofden aangezien het kan voorkomen dat daar fijnmazige netten gebruikt zijn ter voorkoming van het wegspoelen van zand. Beslist niet fijn om hierin met je uitrusting vast te komen zitten. Vanwege de grote loopafstand naar deze duikstek, is het aan te bevelen om geen grote duikfles mee te nemen. Dit is overigens gezien de geringe duikdiepte ook zeker niet nodig.

Duikroute 2. Voor deze duikroute parkeer je je auto aan het eind van de Zuiderhoofdweg bij de radartoren. Je loopt vanaf hier sneller en gemakkelijker naar het strand dan bij duikroute 1. 

Meer informatie over duiken op Walcheren: www.dishoekduikers.nl

Download brochures en richtlijnen

Adres:
Achterweg


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.onderwatersport.org
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a