Duiklocatie: Katshoek (57)

Printen

Als er één duikplaats is in Zeeland die je doet geloven dat je op een tropisch rif duikt, dan is het wel Katshoek.  Als je bij het water aankomt zie je, bij laag water, een stukje uit de kust wat stenen bovenwater uitsteken (rifdak). Om daar te komen, moet je eerst een stuk water oversteken (lagune). De binnenzijde (binnenrif) van deze heuvel is prachtig begroeid en er wonen ontzettend veel kreeften.

Deze kant van de heuvel loopt door tot een diepte van 13 meter. Als je over de heuvel heen zwemt, kan je aan de andere zijde (buitenrif) naar veel grotere diepten, maar je merkt meteen dat je dan duikt buiten de betrekkelijke bescherming van de binnenzijde, want de stroming is hier aanmerkelijk groter.

Kats is een klein haventje vlakbij de plek waar de Zeelandbrug met Noord-Beveland is verbonden. Bij de haven van Kats liggen twee duikplaatsen, maar een stukje verder het dorp uit ligt de duikstek Katshoek.

Je kunt hier alleen met laag water duiken en de kentering is van korte duur. Je hebt hier soms ook te maken met verticale waterbewegingen.

Bij een noord tot noordoostelijke wind van meer dan windkracht 4 wordt duiken op deze plek afgeraden. Het zicht is dan veel minder en er zijn sterkere stromingen.

Download brochures en richtlijnen

Adres:
Leendert


Contact:
Email:
Telefoonnummer:
Website: http://www.onderwatersport.org
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a