Bijenkorf

Printen

Het huidige woonhuis dateert uit 1858 en de schuur is in 1929 gebouwd. Uit de geschiedenis blijkt dat deze boerderij in de 16e eeuw al in bezit is geweest van een Bartel Marinisse Vermuye, het toeval is dat er nu na 400 jaar weer nazaten van hem wonen, de familie Vermuë.

Eind 19e eeuw, begin 1900 werd deze boerderij nog bewoond en bewerkt door een familie Steendijk. Omstreeks 1910 is Izak Hage er boer geworden. Die heeft de boerderij verlaten in 1928, en heeft een huis laten bouwen in Sint-Maartensdijk, aan de Woudhoek, vlak voor het uienverwerkende bedrijf van Dacomex. Dit huis heeft net als de boerderij ook altijd de naam ‘Bijenkorf’ gedragen.

Na het vertrek van Izak, die zelf geen kinderen had, is hij opgevolgd door een neef: Jacob J. Hage.  Deze Jacob is indertijd overgekomen uit Tien Gemeten, Zuid-Holland. Hij was nog ongehuwd maar is later getrouwd met een vrouw met de naam Elenbaas afkomstig van een boerderij in de polder  tussen Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk.

Jacob Hage heeft de boerderij een groot aantal jaren bewoond en bewerkt. Hij kreeg twee dochters. De oudste dochter is getrouwd met een boerenzoon met de naam  Jaap Nieuwenhuijzen uit Goeree-Overflakkee.

Jacob J. Hage is omstreeks 1975  van de boerderij vertrokken en is toen Sint-Annaland in een bungalow gaan wonen.

De boerderij werd na die tijd bewerkt en voortgezet door de schoonzoon Jaap Nieuwenhuizen, maar deze ging er niet wonen. Hij beboerde namelijk ook nog steeds het bedrijf dat hij in Flakkee (Malland)bezat. De aanwezige vaste knecht uit Malland, Marien Bazen is de eerste jaren in plaats van in de knechtswoning, in het huis op de boerderij gaan wonen tot zijn overleden.

In  1990 is de boerderij verkocht aan de huidige bewoner Nico Vermuë. 

Adres:
Nieuweweg 3


Contact:
Email: n/a
Telefoonnummer: n/a
Website: n/a
Openingstijden:
n/a
Prijs:
n/a
Spielen Sie in den renommiertesten MGA-lizenzierten Online-Casinos!