Ambachtscentrum Goes

Printen

Breng een bezoek aan het Ambachtscentrum in stadsrecreatiepark 'De Hollandsche Hoeve'. Rondom een ouderwets bestraat marktpleintje, met sfeervolle verlichting, zijn karakteristieke huisjes gebouwd, welke voorzien zijn van oud-hollandse gevels. Je vindt deze in het 'echt' aan de Goese kade. In de huisjes demonstreren de aanwezige ambachtslieden hun ambacht en geven tekst en uitleg over hun werk, zoals kaarsen maken, keramiek, weven, reliefschilderen, glas-atelier, vilten, meubelstoffeerderij, naai-atelier, timmermanswerkplaats, smidse, handwerken, bloembinden, schildersmuseum, modelbouwmuseum, gereedschapsmus.

Je kan de spullen, die o.a. in het Ambachtscentrum gemaakt zijn, kopen. Ook kunnen kinderen op meerdere plaatsen kennis maken met de ambachten door het maken van werkstukje bij een van de ambachtslieden. Van tijd tot tijd zullen er gastdemonstraties gegeven worden door andere ambachtslieden. Op het middenplein, kun je genieten van iets lekkers, in de sfeer en de gezellige drukte van het Ambachtscentrum.

Het ambachtscentrum ligt in stadsrecreatiepark 'De Hollandsche Hoeve'. Het is plm. 200.000 m² groot en vrij toegankelijk. In de Hollandsche Hoeve kun je van alles, het is een wandelgebied, natuurgebied, en biedt mogelijkheid tot sport en recreatie.Je hebt er een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes, voetbalvelden en sportveldjes. Ook is er kinderboerderij waar verschillende dieren zijn te zien en te aaien.

In het Hollandsche hoeve gebied vind je ook het Omnium. Dit bestaat uit een Tropisch bos, zwemparadijs met lazy river, vier sporthallen, turnhal, camping, horecaplein, kinderdagverblijf, beautysalon, sportschool, fysiocentrum.

Adres:
Kattendijksedijk 27


Contact:
Email: ambachtscentrumgoes@gmail.com
Telefoonnummer: 0113-214102
Website: http://www.ambachtscentrumgoes.nl
Openingstijden:
Check de website voor actuele openingstijden.
Prijs:
n/a

Prijs toelichting:
toegang is gratis.