Grevelingenmeer

Rijk aan leven

Het grootste en helderste zoutwatermeer van West-Europa biedt allerlei mogelijkheden voor watersport en ontspanning. Van heerlijk suppen, een rondvaart of sloepvaren tot dynamisch surfen met de wind in je haar of varen tot de zon onder gaat. De ligging tussen de Oosterschelde en de Brouwersdam met het Noordzeestrand brengt nog meer waterfun zoals blowkarten en kitesurfen binnen handbereik.

Ook onderwater valt hier van alles te beleven. De Grevelingen is een uniek duikgebied. Dankzij een kleine verbinding met zee en de geringe stroming is het water hier heel zuiver. Goed voor de zeenaalden, zeekatten, anemonen en kreeften die hier leven en goed voor het zicht onderwater.

Ontdek de watersporten op Grevelingenmeer:

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Neem ook eens een kijkje op de website van Meer Grevelingen of Brouwersdam Superspot.

 

Watersportparadijs Brouwersdam

Midden in het levendige watersportparadijs Brouwersdam ligt Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. Surfen, SUP, Zeilen en more… En dan is er nog die enorm uitdagende waterjump van 8,5 meter hoog!

Pak je fiets

Dijkjes, weides, eindeloze polders en prachtige natuurgebieden rond de Grevelingen en het Haringvliet verken je makkelijk per fiets. Dus pak die fiets en ga genieten op Goeree-Overflakkee of Schouwen-Duiveland.

Brouwershaven

Smalstad Brouwershaven was vroeger van grote betekenis voor de zee- en handelsvaart, wat men nu nog terug kan zien aan het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk.

Slikken van Flakkee

De Slikken van Flakkee liggen tussen Goedereede en Herkingen (achter Melissant). Aan de westzijde wordt het gebied begrensd door het Grevelingenmeer.
logo-de-delta