Noord-Beveland en Walcheren

De omringende wateren van Noord-Beveland en Walcheren bieden allerlei mogelijkheden voor waterrecreatie. Vooral wandelend en fietsend zijn de eilanden in alle facetten optimaal te beleven. De kust toont eindeloos variërende overgangen van land naar water. De kleuren van het landschap wisselen met de seizoenen: het groene loof van de suikerbieten, het geel van graan en de grijs glimmende klei van geploegde akkers. Zomers kleurt een bont palet van wilde bloemen de akkerranden. Oude waarden en gebruiken zijn nog tastbaar aanwezig. De combinatie van al deze elementen maakt het een tot een plek om te onthaasten. Je woont, leeft of viert vakantie op deze eilanden en wil je even wat anders dan rij je al snel naar omringende steden in Nederland of België.

De invloed van de herenboeren heeft vroeger de mensen in belangrijke mate gevormd. De werkloze mannen werden zorgvuldig uitgezocht en moesten voor een appel en een ei hard werken. De noord-Bevelandse klederdracht was -in tegenstelling tot die van andere Zeeuwse eilanden- sober van aard. Waar bijvoorbeeld een Walcherse boerin door haar klederdracht “groter en pronter” toonde, werd een Noord-Bevelandse boerin in haar klederdracht kleiner en soberder.

tip 1- speelboederij

Kamperland

Speelboerderij Five Star Farm

Op de speelboederij in Kamperland kunnen de jonge bezoekers alle facetten van het platteland ervaren. De binnen- en buitenspeeltuin biedt veel speelplezier voor juist de allerkleinste kinderen. Als ouder kun je genieten van een hapje en drankje. Een leuk dagje uit voor het hele gezin waarbij het ultieme boerenleven ervaren kan worden!

 

 

blok2- lasergame

Kamperland

Lasergame Zeeland

Bij Lasergame Zeeland speel je in een donkere ruimte, die gevuld wordt met rook, licht en spannende geluidseffecten. Gebruik je lasergeweer om anderen te beschieten, punten te behalen en tegenstanders (tijdelijk) uit te schakelen. Iedere speler maakt gebruik van een lichtgewicht vest, waarop een aantal sensoren zitten. Worden deze geraakt door een laserstraal? Dan wordt dit geregistreerd en ben je tijdelijk even inactief.

tip 2-bugracer

Kortgene

Bugracer Kortgene

Ga zelfstandig op avontuur in de omgeving van Kortgene met een buggy. In de buggy zit een navigatiesysteem met een voorgeprogrammeerde toertocht die je door het onbekende achterland van zeeland stuurt, weg van de gebaande paden. Per buggy kunnen er 2 personen plaatsnemen. Gegarandeerd een avontuurlijk dagje!

blok 3- ezelhuis - fotograaf nianca plune

Kamperland

Foto: Bianca Plune

Ezelhuis

Op redelijke loopafstand van de haven van Kamperland is een grote kudde Franse langharige reuzenezels te vinden, tegenover het winkelcentrum van Kamperland. Regelmatig worden er wandeltochten, workshops en Meet & Greets georganiseerd. Ook is het mogelijk om in vintage stijl te slapen tussen de ezels. 

tip 3- terra maris

Oostkapelle

MUSEUM TERRA MARIS

Museum Terra Maris is gevestigd in kasteel Westhove, dat gelegen is in het natuurgebied de Manteling. De afwisselende tentoonstelling laat je de geschiedenis zien van het Zeeuwse landschap en de huidige Zeeuwse natuur. Maak kennis met de dynamische natuur van de delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door water van de kaart werden geveegd.

Foto: Ton Stanovicki

Blok 5- middellandse zeetuin

Grijpskerke

MIDDELLANDSE ZEETUIN UILENBROEK

Wandelend door de tuinen van Middellandse Zeetuin Uilenbroek voelt het net alsof je in het buitenland loopt. De kleurrijke tegels en palmbomen brengen je in mediterrane sferen. De tuin beschikt over een terras waar je prachtig uitzicht hebt over de tuin en Walcheren. De tuin is geopend in de laatste weekenden van de maanden mei, juni, juli en augustus.

tip 4- vuurtoren

Foto: Ben Biondina

Westkapelle

VUURTOREN NOORDERHOOFD

Deze toren vormt samen met de hoge vuurtoren van Westkapelle een lichtenlijn. Als een schipper de lichten van deze twee torens in één lijn houdt, vaart hij zonder problemen naar en door het Oostgat. Deze vuurtoren is de eerste ronde gietijzeren toren in Nederland. Het maken van de segmenten voor een ronde toren was moeilijker dan voor een hoekige toren, omdat de mallen waarin het ijzer gegoten werd met de hand van hout gemaakt moesten worden.

Luchtfoto, Zeeland, Vlissingen,

Foto: Photographics

Vlissingen

STADSCENTRUM VLISSINGEN

Vlissingen is een levendige badplaats waarbij de boulevard het belangrijkste deel van de stad is. De boulevard is namelijk de langste van Nederland waarbij je de voorbij varende schepen bijna kunt aanraken. Naast de geweldige ligging aan zee kent Vlissingen ook veel gezellige strandpaviljoens en een afwisselend uitgaansleven.

Landgoed Ter Hooge

Foto: Marcelle Davidse

Middelburg

LANDGOED TER HOOGE

Landgoed Ter Hooge is een van de oudste buitenplaatsen op Walcheren. De naam van het landgoed stamt uit 1200 en is waarschijnlijk te danken aan het feit dat het landgoed hoger in het landschap is gelegen. Het kasteel dat er tegenwoordig staat is herbouwd in de 18e eeuw. De tuinen zijn vrij toegankelijk. Er zijn twee routes uitgezet, de ene door het parkbos en de ander ook door het omringde weidegebiedBlok 8 - stegentocht

Middelburg

STEGENTOCHTEN MIDDELBURG

Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante tocht van twee uur en ontdek de stad van haar geheime kant… Als historische stad is Middelburg erg geliefd. Middelburg kent oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden. Tijdens de tocht ga je dat zelf ontdekken. Je waant je een paar eeuwen terug en maakt kennis op een manier zoals je Middelburg nog nooit hebt gezien.

 

blz 31- blok 9- de arne

Arnemuiden

WATERSPORTBEDRIJF DE ARNE

Kom genieten met het hele gezin of samen met vrienden van de prachtige natuur van het Veerse Meer bij Watersportbedrijf De Arne in Arnemuiden, waar je diverse boten kunt huren. Zeilen of lekker toeren met een motorboot het kan allemaal. Een vaarbewijs is niet nodig! Door de gunstige ligging van onze jachthaven is het mogelijk iedere gewenste richting van het Veerse meer te bevaren en toch weer tijdig in de thuishaven aan te meren. Denk aan eilandjes, zwemmen en een bezoek aan de historische stad Veere. Bij De Arne kun je ook terecht voor diverse andere watersporten, zoals wakeboarden, suppen en tuberiden.