Hollands Diep en Biesbosch

Hier komen de grote rivieren, de Biesbosch en de Zeeuwse Delta samen. In dit gevarieerde vaargebied kun je bijzonder sfeervolle havenplaatsen als Strijenas, Drimmelen en vestingstadje Willemstad bezoeken. Natuurlijk zijn er ook talloze manieren om te genieten van het water.

Het Hollands diep biedt je alle ruimte en Nationaal Park de Biesbosch biedt je een ontdekkingstocht zonder weerga. Je kunt er tijdens een vaartocht zomaar aanleggen bij een privéstrandje om de natuur te bewonderen. En bevers spotten, dat kan er natuurlijk ook.

tip-hollands-diep-en-biesbosch-batterij-willemstad (1)

Willemstad

Rond het oranjegezinde vestingstadje Willemstad loopt een stervormig bolwerk met een pracht van een wandelroute. Ook kun je er mooie stadswandelingen maken. Je thuisbasis hier is jachthaven de Batterij.
tip-hollands-diep-en-biesbosch-de-biesbosch

De Biesbosch

Het Nationale Park is een afwisselend en spannend gebied voor de vaarliefhebber dankzij wilgenvloedbossen, uitgebreide rietkragen en een wirwar van water. Je kunt hier ook op beversafari gaan.

Binnenstad Breda

In de historische binnenstad van Breda vind je alle ingrediënten voor een vorstelijk dagje uit. Breng een bezoek aan de haven en maak een rondvaart of huur een bootje, laat je verwennen op één van de terrassen of ga shoppen in de oude straatjes.

Hellegatslaten

De Hellegatsplaten danken hun naam aan de tijd voor de bouw van de Philipsdam. De sterke stroom maakte diepe geulen en deze waren zeer verraderlijk voor passerende schippers.

Staande Mastroute

De naam van de route zegt het al. Ook op een boot met een staande mast, tot 6 meter hoogte, kan deze route in zijn geheel worden afgelegd.
logo-de-delta