Mark, Dintel en Steenbergse Vliet

Genieten in het Brabantse rivierenland

Noord-Brabant is dooraderd met een schitterend rivierenlandschap. Dit is het gebied van de Mark en de Dintel waar je je heerlijk ontspannen met je schip of sloep een weg door het Brabantse land kunt slingeren. In de rietkragen aan de waterkant wemelt het van de zangvogels. En als je je nek goed uitrekt, zie je misschien net een kerktoren van een klein dorpje boven de rietpluimen uitsteken.

Er zijn waterroutes speciaal voor kanoërs en meerdere vislocaties waar je ook in alle rust kunt genieten van de natuur. Mark en Dintel beslaan een gebied van bijna 36 kilometer en via deze rivieren en hun vertakkingen vaar je zo naar gezellige en mooie plaatsen als Oudenbosch, Roosendaal en Breda.

Ontdek de watersporten op Mark, Dintel en Steenbergsevliet:

Of ontdek een van de andere bestemmingen in de Delta.

Neem ook eens een kijkje op de website van VVV Brabantse Wal.

 

Varen door het landschap van Van Gogh

Geniet in Etten-Leur van de prachtige natuur van de De Pannenhoef, Haagsedijk en het Liesbos. Of breng een bezoek aan het Vincent van Gogh Infocentrum met allerlei weetjes over Neerlands grootste schilder.

Varen in Brabant verbindt

Brabant is een veelzijdig en verrassend vaargebied. De digitale en fysieke Vaarkaart West-Brabant van de vereniging Varen in Brabant helpt je op weg naar de leukste plaatsen op het water en aan de wal..

Basiliek van Oudenbosch

In het Noord-Brabantse Oudenbosch schittert een bijzondere kerk. De Basiliek van de heilige Agatha en Barbara is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

Binnenstad Breda

In de historische binnenstad van Breda vind je alle ingrediënten voor een vorstelijk dagje uit. Breng een bezoek aan de haven en maak een rondvaart of huur een bootje, laat je verwennen op één van de terrassen of ga shoppen in de oude straatjes.

Oosterhout Familie stad

Vanuit Breda vaar je eenvoudig door naar Oosterhout via het Markkanaal. Vanaf de Amer is de stad te bereiken via het Wilhelminakanaal.

Winkelstad Roosendaal, Kijken, kopen en genieten

De unieke ligging van Roosendaal tegen de Belgische grens maakt het tot een winkelstad met internationale allure.
logo-de-delta