Watersporten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zoveel kust en zoveel verschillende wateren… dat maakt de Deltaregio tot een topbestemming voor watersporters. Omdat er zoveel afwisselende gebieden zijn, is zo’n beetje alles mogelijk op watersportgebied, voor ervaren én beginnende watersporters.

Houd je ervan om met je hengel aan een rustig binnenwater te staan of wil je liever de volle zee op met een visexpeditie of zeilboot? Wil je wind en golven trotseren tijdens het kitesurfen of helemaal tot rust komen met een vaar- of peddeltocht over rustig meanderende rivieren? Het kan hier allemaal en het water biedt mogelijkheden voor watersporters van alle niveaus. Zo afwisselend is de Deltaregio nu eenmaal.

Al die mogelijkheden en al die keuzes. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Ontdek hieronder de vele manieren waarop je de Deltawateren kunt beleven. Of ga direct naar één van de bestemmingen in de Delta.

Surfen en beachsporten

Binnenmeren en volle zee. Binnen een kleine regio vind je alle soorten vaarwater die je je als surfer maar wensen kunt. Ook op het strand heb je volop ruimte om je in te spannen (met strandzeilen bijvoorbeeld) of ontspannen (yoga).

Fast Fun

Je voelt pas echt hoe gaaf het Deltawater is als je er met een rotvaart overheen scheurt bij het waterskiën, jetskiën, flyboarden, wakeboarden of een RIB experience.

Onder Water

De Delta biedt de mooiste gebieden om te duiken en te snorkelen. Het water is helder en je kunt hier zowel als beginner als gevorderde waterrat heel veel moois bekijken.

Varen

Wil je de Delta tot in de uiterste puntjes leren kennen, dan móét je hier gaan varen. Met de motorboot, zeilboot of sloep kom je op de mooiste plekken.

Meevaren

Stap aan boord en geniet van de Deltawateren. Maak een rondvaart, charter een jacht of maak een tocht met de bruine vloot of een authentieke klipper.

Vissen

Het is relaxt vissen in de Delta. Zeevissen langs het strand, karpers en forellen vangen in het binnenland… Op zoek naar een gezellig uitje? Kom mee op visvaartocht.

Zwemmen

Duik in het water en je bent er gelijk helemaal uit. Binnen een seconde is het vakantie. Spelen in de golven, spetteren met de kids, drijven onder de zon. Zaaalig

Peddelen

Op het water heb je niet meer nodig dan je eigen kracht om vooruit te komen. Waar wacht je nog op? Pak je peddels voor een riviertocht, supavontuur of een heerlijk dagje eiland hoppen in de kano.

logo-de-delta